Logo_UBB

 

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM
TANÁRKÉPZŐ INTÉZET
KOLOZSVÁR

 

Az intézetről

A Tanárképző Intézet azoknak az egyetemi hallgatóknak a képzését vállalja fel, akik a szakképzés mellett a tanári pályához szükséges tudást és képességeket is el szeretnék sajátítani. A tanári igazolás, amelyet az alapképzéssel párhuzamos I-es szintű pedagógiai modul elvégzésével megszerezhetnek a hallgatók, lehetőséget kínál arra, hogy tanulmányaik befejeztével tanárként dolgozzanak a közoktatás kötelező szakaszában. Ahhoz, hogy valaki oktatóként helyezkedjék el a középiskola felső szakaszában (XI-XII. osztály), a posztliceális vagy az egyetemi oktatásban, el kell végeznie a II-es szintű pedagógiai modult is. Az I-es és II-es szintű pedagógiai modult igazoló oklevelek nem veszítik érvényüket.

DPPD ROMÂNĂ  

DPPD MAGHIARĂ

DPPD GERMANĂ

PrintEmail

Hírek

Pszichopedagógiai képzési program (Pedagógiai modul) a tanári pályára készülőknek, I-es szint. Felvételi tájékoztató itt

***

II-es fokozati vizsgára jelentkezők figyelmébe!
Tekintettel a jelenlegi helyzetre, nem áll módunkban személyes felkészítőt tartani a II-es fokozatra jelentkező pedagógusoknak. Fontosnak tartjuk azonban, hogy tájékoztassuk önöket a vizsgakövetelményekről, a háttér anyagokról, a tételek szerkezetéről és arról, hogy az idén hogyan fog zajlani a vizsga. Az idén csak írásbeli vizsga lesz, aminek 50%-át képezi majd a szak+szakmódszertan tétel, 50%-át pedig a pedagógia tétel.
Az alábbi dokumentumban feltüntettük, hogy a különböző karok (szakok) milyen online platformon és melyik időpontban tartják meg a jelöltekkel az online beszélgetéseket! Ezekbe lehet bekapcsolódni, kérjük tegyék ezt meg!
Az online beszélgetések időintervalluma: 2020 júl. 6-12!!!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vZ_UeG68ZxluXJM_0TN6pzLT8j4IXoU3RzdYgtc2cZA/edit?usp=sharing
***

Kedves végzős tanárszakos hallgatók!
Idén online igazolást kaptok a pedagógiai modul I és II elvégzéséről, amihez a következőt kell tennetek:
A Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. email címre kell írni egy levelet a következő szöveggel:"Solicit adeverinta nivel I (ha 2-es modult végeztél nivel II), promotia 2020.
Atasez adeverinta de licenta (2-es modul esetében disertatie).

Természetesen csatolni kell a szak vagy mesteri elvégzéséről szóló igazolást is.

***

III. évesek figyemébe! Pótvizsgalehetőségek aranyszesszióban. Letöltöm

***

Tanárszakos órarend, 2019-2020, II. félév Letöltöm

***

I-es fokozati kollokvium. Részletek itt

***

A tanárképző intézet titkársága elköltözött.

Új címe: Moților utca 11 szám, I. emelet

***

Az őszi szemeszter órarendje

***

Hirdetés 

2019 novemberében indul a II-es pszichopedagógiai modul posztgraduális képzésben! Részletek itt

***

Gólyafüzet: Letöltöm

***

 

PrintEmail